Müşterileriniz, müşteri adaylarınız ve hedef kitleniz işletmenizden değerli içerik istiyor. Content marketing olarak da bildiğimiz içerik pazarlama ise tam da bu noktada devreye giriyor. Sosyal mecralarda ürettiğiniz bu içeriğin, takipçi ve hedef kitlenize robotik bir dil ile kurgulanmış yapay bir dil ile ulaşmasından ziyade doğal ve organik hissettirmesi gerekir. Bu anlamda dijital içerik pazarlaması, işletmelerin, organik içerikler üretmesine ve hedef kitleyi çekme, onlarla etkileşim kurma ve onları memnun etme sürecine yardımcı olur. Dijital pazarlama danışmanlığı alarak detaylı bir içerik stratejisi oluşturabilir, özgün ve yaratıcı içerikler ile kitlenizi canlı tutabilirsiniz.
Etkili bir içerik pazarlaması ile dönüşümlerinizi artırabilir, marka bilinirliğini iyileştirebilir, geliri artırabilir, kendinizi pazarda rekabetçi bir alana konumlandırabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz!
O halde başlayalım,
Keyifli okumalar!
İçerik pazarlama
Dijital içerik pazarlamanın tanımı gayet basittir: İşletmenize daha fazla potansiyel müşteri çekmek amacıyla oluşturulan yazılı ve görsel materyalleri, çevrimiçi yayınlama süreci. Bunlar blog gönderilerini, sayfaları, makaleleri, videoları ve çok daha fazlasını içerebilir.
Ancak content marketing, yalnızca bir içerik yayınlamak ve kullanıcıların onu bulmasını ummak değildir. Bu, daha ziyade mevcut varlıklarınızı, güncel konular ve güncellemeler eşliğinde geliştirmek, yeni içerikleri ana uygun ve özgün bir şekilde üretmek ve çeşitli SEO çalışmaları ile içeriklerinizin, kullanıcıların karşısına alakalı sorgularda çıkmasını sağlamakla alakalıdır.
Günümüzde, içeriğinizin hedef kitlenize doğal hissettirecek bir şekilde ulaşması gerekiyor. Bunu yapmanın yaygın bir yolu ise içeriğiniz için bir anlatı oluşturmak veya bir hikaye anlatmaktır. Bunu yaparken, içeriğiniz daha özgün ve ilgi çekici olacak, hedef kitlenizde daha duygusal hissiyatlar yaratacaktır. Kullanıcılar, art arda sıralanmış, ansiklopedi tarzı bilgi veren içerikler görmek isteseler eminim ki ansiklopedi okumayı tercih ederlerdi. Bunun yerine onlara, anlatmak istediklerinizi farklı bir pencereden bakarak anlatmalı, içeriğinize marka değerinizden bir şeyler katarak eşsiz bir anlatı ortaya koymalısınız.
İçerik pazarlaması nedir?
İçerik pazarlaması; sosyal medya, bloglar, web siteleri, uygulamalar, basın bültenleri, basılı yayınlar ve çok daha fazlası gibi kanallar aracılığıyla içeriği planlama, oluşturma, dağıtma, paylaşma ve yayınlama sürecidir. Amaç, hedef kitlenize ulaşmak ve marka bilinirliğini, satışları, bağlılığı ve sadakati artırmaktır. Böyle söyleyince çok kolay gözükse de kaliteli ve özgün içerik üretmek zorlayıcı bir süreci işaret ediyor. Metinleriniz üzerine uzun uzun düşünmeli, ilgi çekici cümleler seçmeli ve kitlenizin merak duygusunu daima canlı tutmalısınız.
İçerik pazarlaması neden önemlidir?
Beraber inceleyelim:
- Müşteri adaylarınızı ve potansiyel müşterilerinizi sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgilendirirsiniz,
- Satın alma, form doldurma ve sepete ekleme gibi değerli dönüşümleri artırırsınız,
- Müşterileriniz ve işiniz arasında artan sadakatle sonuçlanan ilişkiler kurarsınız,
- Hedef kitlenize ürünlerinizin ve hizmetlerinizin karşılaştıkları zorlukları nasıl çözdüğünü gösterirsiniz,
- Markanızın etrafında bir topluluk duygusu yaratırsınız.
İçerik Pazarlama Türleri
Dijital içerik pazarlama türlerinden en yaygın olanlara göz atalım:
1. Online İçerik Pazarlaması
Çevrimiçi içerik pazarlaması, çevrimiçi yayınladığınız herhangi bir materyali ifade eder. Bu tarz bir content marketing genelde web sayfalarını işaret eder. Güçlü bir çevrimiçi içerik stratejisi, arama motoru sonuç sayfalarında yani SERP’lerde daha üst sıralarda yer almanızı sağlar ve sizi doğru zamanda doğru kişilerin önüne çıkarır. Böylelikle organik olarak markanızla ve içeriklerinizle tam olarak ilgilenen kişilerin karşısına çıkarsınız. Öyle ki, kişilerin yaptığı alakalı sorgular direkt sizin sayfalarınızı işaret ettiğinde, tıklama oranlarınız da artacaktır.
2. Sosyal Medya İçerik Pazarlaması
Yeryüzünde 4,2 milyardan fazla küresel sosyal medya kullanıcısının olduğunu düşünürsek sosyal medya içeriklerinin neden bu kadar tercih edildiğini ve işletmelerin de bu alana yöneldiğini anlamak çok kolay. Çünkü işletmeler, bu alana yatırım yaptıklarında sonucunda karlı çıkacaklarını biliyor ve tahmin ediyorlar.
Bu anlamda, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Snapchat gibi sosyal medya kanallarında yapacağınız content marketing ile birçok video, görsel, canlı yayın ve metin gibi paylaşımlarla binlerce kullanıcıya ulaşabilir, takipçi kitlenizi artırabilir ve etkili iletişimler kurabilirsiniz.
3. İnfografik İçerik Pazarlaması
Infografik; içeriği, bilgileri ve verileri anlaşılması kolay bir grafik biçiminde sunar. Basit ifadeler, kısa ifadeler ve net görüntülerin bir karışımıyla infografikler, içeriğinizi etkili bir şekilde iletmenin harika bir yoludur. Tüm izleyici üyelerinin anlayabilmesi için eğitici nitelikte olurlar. Eğer karmaşık bir konuyu anlatıyorsanız takipçileriniz, bu tür bir content pazarlama ile konuya daha hakim olabilirler.
4. Blog İçerik Pazarlaması
Bloglar, pek çok şeyi kelime sınırlaması olmadan anlatabileceğiniz güçlü içeriklerdendir ve amaçları ve konuları açısından çok fazla yaratıcılığa alan tanırlar. Bir blogla, bağlantılar aracılığıyla diğer dahili ve harici içeriği ve blog makalelerini tanıtmak, sosyal paylaşım butonları eklemek ve ürün bilgilerini dahil etmek gibi şeyler yapabilirsiniz.
5. Podcast İçerik Pazarlaması
Podcast’lerin gücünü hafife almayın. Günümüzde, 60 milyondan fazla insan Spotify ve Apple podcastleri dinliyor. Bu nedenle birçok işletme ve medya kuruluşu, kendi podcast’lerini oluşturmaya ve paylaşmaya başlıyor.
Podcast’ler, herhangi bir konu hakkında çok fazla yaratıcılığa izin verir. Böylelikle istediğiniz konu hakkında istediğiniz kadar konuşabilirsiniz. Ayrıca podcast, direkt sizden gelen bir sese izin verdiği için dinleyicilerinizde daha samimi hisler oluşturacaktır. Bir içeriği dinlemek, onu okumaktan daha samimidir.
6. Video İçerik Pazarlaması
Tüketicilerin %73’ü bir markanın ürün veya hizmetini video aracılığıyla öğrenmeyi tercih ettiğini söylüyor. Instagram Reelslara ve TikTok’a bakarsak bu oranın gerçek olduğunu anlayabiliriz. Ek olarak video içerikler, dönüşümleri artırabilir, yatırım getirisini iyileştirebilir ve izleyici üyeleriyle ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir. Video içeriğinizi sosyal medya platformlarında, açılış sayfalarında veya bir ortak pazarlamacının web sitesinde paylaşmayı seçebilirsiniz.
6. Ücretli Reklam İçeriği Pazarlaması
Ücretli reklamlar, geniş bir kitleye ulaşmanıza ve kendinizi görmek istediğiniz tüm yerlerde konumlandırmanıza yardımcı olabilir. Sosyal medya, açılış sayfaları, afişler ve sponsorlu içerik dahil olmak üzere ücretli reklamları paylaşabileceğiniz birçok yer vardır. Bir dijital pazarlama uzmanı ile çalışarak kampanya hedeflemelerinizi spesifikleştirebilir, reklamlarınızı tam olarak sizin ürün ve hizmetlerinizle ilgilenebilecek kitlelerin karşısına çıkartabilirsiniz.
İçerik Pazarlama Örnekleri
Birlikte inceleyelim:
1. Instagram İçerik Pazarlama Örneği
Bazı markaların kendileri ile özdeşleşmiş logoları, renkleri, sloganları ve içerikleri vardır. Örneğin, yeşil rengin üzerinde üçgen gördüğümüzde çoğumuzun aklına tek bir cips markası geliyor, değil mi? Markalar, Instagram hesaplarını, direkt olarak kullanıcıların ilk bakışta “Evet, bu sayfa X markası ile alakalı” diyebileceği renkler ve tasarımlarda oluşturarak aslında bir content marketing örneği sergiliyorlar.
2. İnfografik İçerik Pazarlama Örneği
İnfografikler genelde markaya uygun, iyi organize edilmiş ve okunması kolay olur. Örneğin bir bulut hizmet platformu, bulut pazaryerleriyle ne yaptıklarını ve müşterilerin bundan nasıl yararlanabileceğini açıklamak için infografik kullanabilir. Bu infografik ek olarak takipçi kitlesine pazara nasıl erişebileceklerini ve onu kullanmaya nasıl başlayacaklarını söyleyebilir.
3. Blog İçeriği Pazarlama Örneği
Blog marka üzerinedir ve tüm makaleler ilgili markanın müşteri kazanma ve marka bilinirliğini artırma hedefi ve misyonuyla ilgilidir. Bunu, hizmetleriyle bağlantı kurarak ve şirketle daha önce olumlu deneyimler yaşamış müşteriler hakkında yazarak yaparlar. Genelde bu içerikler başka bir konuyu ele alıyor gibi gözükse de içeriklerde, işletmelerin mutlaka kendi markalarına yer verilir.
4. Podcast İçerik Pazarlama Örneği
Podcastler sektörünüze göre değişiklik gösterecektir. Genelde ne üzerine hizmet veriyorsanız podcast bölümleriniz o konularla alakalı ilerleyecektir. Örneğin vegan bir kafeniz varsa, vegan olmak isteyen kişilere yardımcı olacak basit tarifler paylaşabilir, kitap ve film önerileri sunabilirsiniz.
5. Video İçerik Pazarlama Örneği
Video içerikleriniz markanızın medya diline göre neşeli, mizahi, tutkulu ya da eğitici olabilir. Burada nasıl bir video içeriği üreteceğiniz tamamen markanız ve iletişim diliniz ile alakalıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=PseJbmqHEW4
6. Ücretli Reklam İçeriği Pazarlama Örneği
Birçok giyim mağazası, hedef kitlelerine ulaşmak için sosyal medyada ücretli ve sponsorlu reklamlar kullanıyor. Böylelikle kullanıcılar günlük internet yolculuklarında da sağda, solda, üstte, altta kısacası neredeyse baktıkları her yerde birçok reklam görüyorlar.
İçerik reklamları, hedef kitle üyelerini sitelerine çekmek ve onları ödeme yapan müşterilere dönüştürmek için ürünlerinin bazılarında ve ücretsiz gönderim ve iade politikalarıyla ilgili ayrıntıları içerir.
7. Twitter İçerik Pazarlama Örneği
Twitter content marketingi diğerlerinden biraz daha farklı olabilir. İşletmeler genelde, bu mecrayı kısa kısa bilgiler vermek, yaklaşan etkinikleri duyurmak, iş birliklerini açıklamak, kitle ile etkileşimli sohbetler gerçekleştirmek ve takipçiler ile yakın temas halinde olmak için kullanır.
8. TikTok İçerik Pazarlama Örneği
TikTok, uyum sağlayabilirlerse işletmelerin eğlenceli içerikler paylaştığı, akımlara uyan videolar çekerek kitleleri ile etkileşim halinde kaldıkları bir platformdur. Günümüzde milyonlarca kişi tarafından ilgiyle kullanılan platform, dijital içerik pazarlamasında oldukça önemli bir yere sahiptir.
9. Viral İçerik Pazarlama Örneği
Bir işletmenin, viral olan bir şarkı ile, viral olan bir akım videosunu, o anda viral olan bir ürün ya da hizmet ile çektiğini düşünün. İşte bu, viral içerik marketing örneğidir!
İçerik Pazarlama Stratejisi
Bu adımları beraber inceleyelim:
1. SMART hedefleri belirleyin.
Content marketing stratejinizin ilk kısmı SMART hedefleri belirlemektir. İngilizce kısaltması SMART olan bu adımlar, gerçekten akıllı bir stratejiyi ifade ediyor. Bunlar, işinize özel olmalıdır. İnceleyelim:
- Marka bilinirliğini geliştirmek,
- Geliri artırmak,
- Dönüşümleri artırmak,
- Marka sadakatini geliştirmek,
- Müşteri katılımını artırmak,
- Potansiyel müşteriler ve müşteriler arasında uyum ve güven oluşturmak,
- Stratejik ortakları çekmek.
2. KPI’larınızı belirleyin.
Ardından, SMART hedefleriniz için temel performans göstergelerini yani KPI’ları belirlemeniz gerekmekte. KPI’lar, hedefinize karşı gerçek performansınızı ölçmek için kullanabileceğiniz ölçülebilir veri noktalarıdır.
Bunlar aşağıdakileri içerir:
- Akıllı hedeflemeler- İlgili KPI
- Marka bilinirliği- Site trafiği, sosyal medya takipçileri, müşteriler ve ortaklardan gelen mentionlar (bahsetmeler)
- Hasılat- Günlük satışlar, site trafiği
- Dönüşümler- Dönüşüm oranı, alışveriş sepetini terk etme oranı, ilgili kargo ücreti trendleri, rekabetçi fiyat trendleri
- Marka sadakati- Geri dönen müşteriler, tanıtımcılar, ürün incelemeleri, tavsiyeler
- Müşteri katılımı- Beğeniler, paylaşımlar, takipler, bahsetmeler, geri bağlantılar
- Uyum ve güven- Geri dönen müşteriler, tanıtımcılar, takipçiler, mentionlar
- Stratejik ortaklar- Yeni ortaklıklar, bahsetmeler, geri bağlantılar
3. İçeriğin türüne karar verin.
Hedef kitleniz için doğru içerik türlerini bulmanız için kendinize şu soruları sorun:
- Kitleniz sizden ne istiyor, ne bekliyor?
- Hangi zorlukların üstesinden gelmek istiyorlar ve şikayetleri neler?
- Ürününüze veya hizmetinize neden ihtiyaçları var?
- Başarılı olmalarına nasıl yardımcı olabilirsiniz?
- Zamanlarını nerede geçiriyorlar? Hangi platformları aktif kullanıyorlar?
4. İçerik kanallarınızı seçin.
Pazarlama yapacağınız içerik türüne karar verdikten sonra neyi hangi platformda paylaşacağınızı bulmalısınız. İçeriğinizi nerede paylaşacaksınız? O içerikler nerede varlık sürdürecek ve paylaşılacak? Burada, kitlenizin sizden bekledikleri ve ne tarz içerik paylaşımları yapacağınız önemlidir. Bilgi verici içerikler, makaleler gibi anlatıları Instagram yerine LinkedIn üzerinden paylaşmak daha mantıklı olacağı gibi, soru-cevap tarzda içeriklerinizi de LinkedIn yerine Twitter ve Instagram gibi platformlarda paylaşmalısınız.
5. Bir bütçe belirleyin.
Bu aşamada bir bütçe belirlemeniz gerekmektedir:
- İçeriği oluşturmak için herhangi bir yazılım veya teknoloji satın almanız gerekiyor mu?
- Bir içerik pazarlamacısı ya da tasarımcı ile çalışmanız gerekiyor mu?
- Reklam alanı için ödeme yapmanız gerekiyor mu?
- İçerik stratejinizi ölçmek için belirli araçlara veya kaynaklara erişmeniz gerekiyor mu?
6. İçeriği oluşturun ve yayın.
İçeriğinizi oluşturduktan sonra yapmanız gereken şey onu yaymak olmalıdır. Böylelikle, hedef kitleniz içeriği görebilir, paylaşabilir ve tüketebilir. Tutarlı bir şekilde içerik ürettiğinizden ve potansiyel müşterileriniz ve müşterileriniz arasında paylaştığınızdan emin olmak için bir sosyal medya takvimi veya editoryal içerik takvimi kullanmanızı öneririz.
7. Sonuçları analiz edin ve ölçün.
Son olarak, content marketing çabalarınızı geliştirmek ve daha geniş bir hedef kitleye ulaşmak için gerekli değişiklikleri yapmanız, sonuçlarınızı analiz etmeniz ve ölçmeniz gerekmektedir.
İçerik pazarlama stratejisi analizleriniz ve sonuçlarınızda size yardımcı olacak bazı araçlar:
- HubSpot
- Mention
- SharedCount
- Google Analytics
Etkili İçerik Pazarlamasının Özellikleri
Çevrimiçi içerik oluşturan ve yayınlayan bu kadar çok şirket varken kullanıcılar neden sizin içeriklerinizi tercih etmeli?
Cevabımız aşağıda:
1. Ürün tekliflerinizin ötesinde değer sağlar.
Content marketing, okuyucuların müşteri olmasını sağlamak için yalnızca ürünlerinizin en iyi yanlarını paylaşmak ile ilgili değildir. Müşterilerinizi, işlerini daha karlı hale getirmek veya sabah rutinlerini kısaltmak gibi daha verimli içeriklerle beslemek de bir o kadar önemlidir.
Durum ne olursa olsun, müşterinizin en acil ihtiyaçlarına çözüm sağlayan içerik oluşturmaya çalışın. Ürününüz bir çözüm olsa dahi bunu, insanların gözüne sokmamalısınız.
2. Okuyucuların özel satın alma yolculuğu aşamasını hedefler.
Değer sağlamak ve müşterinin ihtiyaçlarına cevap vermek hikayenin sadece bir kısmıdır.
Genel olarak, alıcının yolculuğunun üç aşaması vardır: Farkındalık, değerlendirme ve karar. Farkındalık aşamasında, alıcılar hala sorunlarını araştırıyor, düşünme aşamasında çözümleri araştırıyorlar ve son olarak karar aşamasında ise bir sonuca varmak üzereler.
Bir ürün sayfası yazıyorsanız o sayfayı ziyaret eden okuyucu potansiyel ürünleri zaten araştırmış ve markanızı olası bir nihai ürün olarak değerlendirmiştir. Bu, kendinizi rakiplerden farklılaştırarak ürününüzü her fırsatta tanıtmanız gerektiği anlamına gelir. Kısacası, ürünlerinizin en değerli özelliklerinden çekinmemeli, ürününüzü övmeli ve faydalarından, yapacaklarından bahsetmelisiniz.
3. Tutarlı bir marka sesi ve imajı sergiler.
Bir blog yazısı da yazsanız, bir Instagram gönderisi de paylaşsanız ya da bir tweet de atsanız içerikleriniz, on farklı kişinin ağzından çıkıyor gibi gözükmemelidir. Daha ziyade, ziyaretçileriniz içeriğinizi tükettikten hemen sonra kim olduğunuzu anlayabilmelidir.
Bu nedenle hem bir yazı stili hem de bir marka stili oluşturmak çok önemlidir. Kısaca, medya dilinizi kararlaştırmanız beklenir. Bu, aşağıdakileri sağlar:
- Marka görselleriniz tüm platformlarda ve cihazlarda aynı görünür.
- Marka tonunuz ve sesiniz tüm yazılı iletişimlerde aynıdır.
4. Doğru zamanda hazırlanır ve ilgi çekicidir.
Müşterinizin yıl boyunca davranış ve harcama modellerini biliyorsanız bu verilerden yararlanmak son derece önemlidir. Böylelikle, onları doğru zamanda yakalayan ve acil ihtiyaçlarına cevap veren blog gönderileri ve teklifler yayınlayabilirsiniz.
Bu yöntem ile benzer içerik yayınlayan şirketlerin önünde olabilirsiniz ve çoğu zaman, bir müşteriyi kazanmak için tek ihtiyacınız olan şey ilk olmaktır. Bir şeyi ilk seferde siz yaptığınızda diğer markalar, sizin kadar etkili bir iletişim kuramayabilir.
En İyi İçerik Pazarlama Kaynakları
Sizin için seçtiğimiz bazı kaynaklar aşağıdaki gibidir:
- Nasıl etkili bir içerik pazarlamacısı olunacağına dair ücretsiz eğitimler veren HubSpot Academy,
- Mevcut içerik pazarlama çevrimiçi eğitim, baskı ve etkinliklerinden bazılarına erişim için Content Marketing Institute,
- İçerik pazarlama stratejinize ilham vermek için HBR IdeaCast gibi iş trendleri hakkında podcast’ler,
- İçerik pazarlaması gibi geniş konulardaki eğilimleri veya içerik pazarlamasındaki niş konuları aramanıza olanak tanıyan Google Trends,
- İçerik pazarlaması veya içerik pazarlama stratejileri hakkında e-kitaplar ve örnek olay incelemeleri için Mention,
- Kullanımı kolay görsel içerik ve tasarım yazılımı için Canva,.
- Content marketing stratejinizi planlamak ve düzenlemek için Trello veya Asana gibi ücretsiz veya ücretli içerik ve proje yönetimi araçları.
LinkedIn’de Takip Edilecek 3 Pazarlamacı
İnceleyelim:
1. Luvvie Ajayi Jones
Luvvie Ajayi Jones en çok satan yazar, dijital stratejist, podcast sunucusu ve konuşmacıdır. Pazarlama, iletişim ve yeni medya alanındaki deneyimleri ve geçmişiyle mizahı birleştirmesiyle tanınır. Kültür, özgünlük, liderlik, içerik, pazarlama stratejisi ve daha fazlası üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyorsanız, Jones’dan ilham alabilirsiniz.
2. Zontee Hou
Zontee Hou bir dijital pazarlamacı ve stratejist, konuşmacı ve danışmandır. Benzersiz hedefleri ve hedef kitleleri için çalışan etkili pazarlama stratejileri oluşturmalarına yardımcı olmak için ölçeklendirme şirketleri ile çalışır. Hou, LinkedIn profilinde içerik pazarlaması, sosyal medya pazarlaması, pazarlama analitiği ve dijital pazarlama konusundaki uzmanlığını paylaşıyor.
3. A. Lee Yargıç
Lee Judge, Content Monsta’nın kurucu ortağı ve dijital pazarlama stratejistidir. Aynı zamanda bir podcast ve video yapımcısı ve konuşmacıdır. LinkedIn profilinde, olası satış yaratma, sosyal medya pazarlaması, pazarlama analitiği ve verilerinin nasıl uygulanacağı, dijital deneyimler, çok kanallı pazarlama, satış ve pazarlama uyumunun önemi gibi pek çok konuyu ele alır.
Twitter’da Takip Edilecek 3 Pazarlamacı
İnceleyelim:
1. Ann Handley
MarketingProfs İçerik Başkanı Ann Handley, çok satan bir yazar ve konuşmacıdır. İşletmelerin öğrenebilecekleri ve uygulayabilecekleri pazarlama konusunda eğitim ve öğretim vermektedir. Twitter sayfasında içerik pazarlaması, olası satış yaratma ve markalaşma konularında şirketlere yüz yüze ve sanal eğitimler veriyor.
2. Neil Patel
Neil Patel çok satan bir yazar, pazarlama uzmanı, konuşmacı ve web sitesi ve SEO danışmanıdır. İçerik ve dijital pazarlamada bir düşünce lideri ve endüstri uzmanı olarak öne çıkıyor. Twitter sayfası, eğitimleri ve hizmetleri, sektör trendleri, pazarlama stratejisi ipuçları ve kaynakları hakkında bilgiler içerir.
3. Guy Kawasaki
Guy Kawasaki bir pazarlama stratejisti, yazar, girişimci, risk sermayedarı, podcast sunucusudur. Kawasaki, Twitter hesabında takipçilerine düşündürücü iş soruları soruyor ve yeni podcast bölümlerine, sektör trendlerine, pazarlama stratejisi ipuçlarına ve deneyimlerine dayalı iç görüler sağlıyor.
İçerik Pazarlama ile Hedef Kitlenizi Etkileyin
Etkili bir content marketing ile hedef kitlenize ulaşabilir ve değerli dönüşümlerinizi artırma şansı yakalayabilirsiniz. Geliri ve marka bilinirliğinizi artırmak ve potansiyel müşterileriniz ve müşterilerinizle ilişkiler kurmak için birçok yol vardır. Bunu yaparken oluşturduğunuz her içerikten daha fazla değer elde etmeyi unutmayın.